Finishreis 2020 zondag 12 januari 2020 - zaterdag 18 januari 2020

Met eigen SUV’s, in teams van 4 personen per auto, trekt u o.a. de woestijn in en ervaart live de meest spectaculaire passeerplekken van Le Dakar. Bovendien ontdekt u, als een van de eerste Nederlanders, een compleet nieuwe- en tot voor kort ontoegankelijke wereld, hoe vet is dat! U maakt kennis met de Saudische cultuur, de vriendelijke bevolking, bijzondere landschappen en u gaat genieten van de culinaire verrassingen van de Saudische keuken. Dit alles met door u zelf te rijden rally etappes compleet met enkele onderlinge competitie-elementen.

Uw programma*

DAG 1 | ZONDAG 12 JANUARI 2020
Vandaag staat uw vlucht naar Riyadh op het programma. Zodra u bent aangekomen op Saudische grondgebied, veelal in de vroege ochtend uren 13 januar, staat er een transfer klaar om u naar het hotel te brengen. Uiteraard zorgen wij voor een snelle incheck.

DAG 2 | MAANDAG 13 JANUARI 2020
Nadat u heerlijk heeft kunnen uitslapen staat er een luxe, uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. De ochtend en middag zijn vrij te besteden in deze indrukwekkende stad. Onze reisbegeleiders staan natuurlijk voor u klaar om u tips en advies te geven over de mogelijkheden. Tegen de avond verwachten wij u terug in het hotel en nodigen u uit voor een diner op een bijzondere locatie. Hier staat u een leuke verassing te wachten!

DAG 3 | DINSDAG 14 JANUARI 2020
Na een kort nachtje en een heerlijk ontbijt staat er vroeg in de ochtend een transfer klaar. Vanaf de luchthaven in Riyadh heeft u een binnenlandse vlucht naar Abha. Hier staan 4×4 SUV’s voor u klaar en na de administratieve handelingen kan het avontuur écht beginnen! Via een speciaal uitgezette route rijdt u naar een spectaculaire passeerplek aan het eind van de Dakar etappe van deze dag. Uiteraard zorgen wij daarbij voor een uitstekende lunch. Zodra de laatste deelnemers zijn gepasseerd rijden we terug naar het hotel waar we dineren en overnachten.

DAG 4 | WOENSDAG 15 JANUARI 2020
Na een vroeg ontbijt maken we ons klaar voor weer een dag vol Dakar belevingen, snelheid, brullende motoren en rookwolken. Met uw 4×4 SUV rijdt u naar de mooiste passeerplek van de 9de etappe. U heeft eersterangs uitzicht en u ziet de deelnemers vechten om de finish van deze etappe weer te halen. Bij deze, voor u volledig ingerichte passeerplek, ontbreekt het u aan niets.

Ook kunt u wederom culinair genieten van een uitstekende lunch. Wanneer de laatste deelnemers aan ons voorbij zijn gegaan, rijden wij naar het bivak waar u toegang heeft tot de exclusieve ‘Dakar Club’. Tijdens dit unieke bezoek krijgt u een rondleiding, maakt u kennis met een aantal deelnemers, kunt u samen met hen genieten van het lopend buffet dat wordt aangeboden en ontvangt u een exclusieve Dakar-goodiebag. Na afloop rijden we terug naar ons hotel.

DAG 5 | DONDERDAG 16 JANUARI 2020
Vandaag juichen we de deelnemers toe aan de start van de 10de etappe. Nadat alle deelnemers zijn gestart rijden wij terug naar het stadje waar u culinair wordt verrast door een heerlijke lunch. Na de lunch heeft u wat tijd voor uzelf. U kunt eventueel met een kabelbaan naar een uitkijkpunt, een waterdam bezoeken of relaxen in het centrum. Tegen het eind van de middag rijden we gezamenlijk naar Abha Airport. Daar leveren we de auto’s in en vliegen we met een binnenlandse vlucht naar Riyad.

Na aankomst op Riyad Airport nemen we eerst weer de 4×4 SUV’s in ontvangst en rijden vervolgens naar ons luxe hotel in Riyad. Nadat we ons hebben opgefrist beleeft u een luxe driegangendiner, geserveerd in een indrukwekkend restaurant in een van de hoogste gebouwen van Riyad. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht over deze 8.5 miljoen inwoners tellende hoofdstad van Saudi-Arabië.

DAG 6 | VRIJDAG 17 JANUARI 2020
Aan al het moois komt een einde, zo ook aan de 42ste editie van de zwaarste rally ter wereld. De laatste etappe staat vaak nog garant voor verrassingen. U rijdt weer via een speciaal uitgezette route naar de finish van de laatste Klassementsproef van Le Dakar 2020. Daar zullen we de Nederlandse deelnemers enthousiast verwelkomen. Nadat de deelnemers de Finish van dit laatste wedstrijdgedeelte zijn gepasseerd volgt nog een route van circa 100 km richting huldigingspodium in Al-Quiddia. Ongetwijfeld voelt u, net als de Dakardeelnemers, de euforie die loskomt na het afleggen van de, ook voor onze gasten, laatste etappe met competitie-elementen.

In El-Quiddia zijn wij aanwezig bij de officiële huldigingsceremonie en vervolgens brengen we de auto’s terug naar Riyad Airport. Vanaf hier wordt u met een transfer naar uw hotel gebracht om op te frissen waarna we vertrekken naar de residentie van de Nederlandse Ambassadeur. Hier bent u uitgenodigd voor een heerlijk diner en slotborrel. Grote verrassing, hier op Nederlands grondgebied, kunt u ook een alcoholisch drankje nuttigen. Ook alle Nederlandse teams worden hierbij uitgenodigd en u kunt hen persoonlijk feliciteren.

DAG 7 | ZATERDAG 18 JANUARI 2020
Na zeven onvergetelijke dagen wensen wij u een goede terugreis en bedanken u voor de gezellige tijd en mooie nieuwe herinneringen.

*De reis zoals deze is samengesteld is onder voorbehoud.

Sommige details omtrent de rally zijn nog niet definitief bekend en de invulling daarvan zijn ook sterk afhankelijk van de Dakar organisatie.
Optioneel kunnen wij u nog een aanvullende brochure (PDF) mailen met nog meer informatie. Laat ons dit weten via de contactpagina.

LET OP:
De heen- en terugvlucht zijn niet in de prijs inbegrepen en kan naar ieders behoefte geboekt worden. U hebt dan zelf de keuze om b.v. nog een paar dagen Riyad te verkennen.
Uiteraard kunnen wij deze zorg ook voor u uit handen nemen. Neem daarvoor contact met ons op!

  • Nederlandse reisbegeleiding
  • 4x4 SUV’s (incl. brandstof)
  • 6x hotelovernachtingen
  • 1x bivak entree
  • 4x lunch
  • 4x diner
Finishreis 2020 zondag 12 januari 2020 - zaterdag 18 januari 2020
€ 3.950,00 per persoon (obv 2 persoonskamer)

Extra opties

Meerprijs 1-persoonskamer
€ 350,00 per persoon
Wilt u gebruik maken van een 1-persoonskamer? Dan betaalt u deze toeslag voor de complete reis.
Terug naar Dakar 2020
Om dit arrangement te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn. Inloggen of maak een account.