Morocco Desert Challenge

zaterdag 13 april 2019 t/m zaterdag 20 april 2019
Marokko

Wat elf jaar geleden begon als de Libya Desert Challenge, met vijftig avonturiers in de woestijn van Libië, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste rally-raid ter wereld: de Morocco Desert Challenge.

Dat het evenement een van de weinige rally’s ter wereld is die groeit, is te danken aan het feit dat rallydirecteur Gert Duson en zijn organisatieteam ondanks de vele veranderingen en de sterke groei hebben vastgehouden aan hun oorspronkelijke idealen. “Toen we tien jaar geleden begonnen als Libya Rally was het doel een mooie rally te maken voor de betere amateurrijders. Het is begonnen als een avontuur en dat moet het blijven, ook nu de naam is veranderd in Morocco Desert Challenge en ook nu we zo zachtjes aan de grootste rally ter wereld zijn geworden”, zegt Duson. “Goed eten, goede bivaks, goede roadbooks, geen verbinding, aantrekkelijke en uitdagende routes, schappelijke tarieven waar je veel voor terugkrijgt, persoonlijke betrokkenheid bij de deelnemers en hun gasten: dat zijn kernwaarden voor mij en daar ga ik niet aan sleutelen. Of het moet zijn om die nog verder te verbeteren.”

Voor de editie van 2019 werd opnieuw gekozen voor een route van kust naar kust, in acht etappes van de Atlantische oceaan naar de Middellandse Zee, dwars door de mooiste, uitdagendste en meest gevarieerde landschappen van Marokko. Op 13 april zullen aan de start zo’n 1200 deelnemers met meer dan zestig motoren en quads, tegen de tweehonderd auto’s en ssv’s in de rally en de raid en veertig trucks staan te trappelen van ongeduld.

Arrangementen

VIP-tussenreis zondag 14 april 2019 - vrijdag 19 april 2019
€ 1.895,00 per persoon (obv 2 personen per kamer)
Bekijk arrangement
  • Overnachtingen incl. ontbijt & diners
  • Transfers
  • Bivakbeleving
Uitverkocht
VIP-Finishreis woensdag 17 april 2019 - zondag 21 april 2019
€ 1.845,00 per persoon (obv 2 personen per kamer)
  • Overnachtingen incl. ontbijt & diners
  • Transfers
  • Bivakbeleving
  • Slotdiner, prijsuitreiking & eindfeest