VIP-tussenreis zaterdag 13 april 2019 t/m zaterdag 20 april 2019 in Marokko

PROGRAMMA

DAG 1 | Zondag 14 april
Tegen het einde van de middag begint uw avontuur op de luchthaven van Amsterdam of Brussel. Uw vlucht vertrekt richting Ouarzazate waar u ‘s nachts aankomt. Bij aankomst op het vliegveld staat uw transfer gereed en wordt u naar het hotel in Ouarzazate gebracht.

DAG 2 | Maandag 15 april
De ochtend is vrij te besteden, aan het zwembad of in de bekende stad waar bijzondere en tevens bekende filmsets zijn opgenomen. Na de lunch in een Marokkaans restaurant staan de auto’s klaar, we rijden gezamenlijk over prachtige pistes waar kasbah Ait Ben Haddou, het decor van tal van films als Gladiator, Lawrence of Arabia, The Mummy etc. zijn opgenomen. Na een heerlijke middag rijden we terug naar Ouarzazate waar we dineren en overnachten.

DAG 3 | Dinsdag 16 april
Vandaag gaat het gebeuren, we gaan live actie zien! Na een vroeg ontbijt rijden we in 4×4 wagens naar een mooie waypoint van deze special. De deelnemers rijden van Assa naar Foum Zguid, deze etappe is de ideale speelplaats voor een echte cross-country rally, én u staat eerste rang. Tegen de middag staat er een lunchbox voor u klaar en er zijn de hele dag voldoende drankjes aanwezig. Zodra de laatste deelnemers aan ons voorbij zijn gegaan, rijden wij ook naar het bivak waar wij dineren en overnachten.

DAG 4 | Woensdag 17 april
Vanuit het bivak bij Foum Zguid bent u getuige van de start van de vijfde etappe. Deze special is een zware beproeving met op de agenda: zand, zand en nog een zand! Zodra de deelnemers zijn vertrokken rijden wij door naar de finish van deze etappe. Daar hebben we alles gereed voor een lunch. Zodra de laatste deelnemers binnen zijn kunt u samen met hen genieten van een heerlijk buffetdiner. Overnachting is in een hotel nabij het bivak.

DAG 5 | Donderdag 18 april
Na een heerlijk ontbijt maken we ons klaar voor de zesde etappe die eindigt in Merzouga. Bovenaan de duinen van Merzouga heeft u een prachtig uitzicht; u ziet hoe de deelnemers de woeste duinen veroveren met op de achtergrond de ondergaande zon. Het bivak is bij een kasbah-hotel aan de voet van de duinen van de beroemde Erg Chebbi. Elk jaar worden hier een bbq en feest georganiseerd waar zowel organisatie, teams en deelnemer naar uitkijken. Rond middernacht staat uw transfer gereed om u naar het hotel te brengen in Erfoud.

DAG 6 | Vrijdag 19 april
Na zes onvergetelijke dagen (en nachten) staat vroeg in de ochtend uw terugvlucht vanaf Errachidia op het programma. U wordt met een transfer naar het vliegveld gebracht. Om de dag goed te beginnen krijgt u een ontbijtpakket mee. Eenmaal aangekomen op de luchthaven zwaaien wij u uit, we hopen dat u huiswaarts keert met een koffer vol bijzondere herinneringen.

UNIEKE BIVAKBELEVING
Niet alleen voor de deelnemers is de Morocco Desert Challenge een belevenis, ook voor de relaties en sponsors die te gast zijn. In tegenstelling tot bij andere rally’s blijft het niet bij een snelle glimp, maar zijn gasten echt onderdeel van het evenement en hebben ze toegang tot alles waar de MDC om bekend staat: een mooie wedstrijd, goede ambiance in super-bivaks en de excellente catering.

Bij de Morocco Desert Challenge bent u geen last, maar een graag geziene gast. ’s Avonds steken we een kampvuur aan, draaien we een lekker muziekje en kunnen de verhalen los komen. Aan de bar kun je tegen zeer schappelijke prijzen een Belgisch biertje, een goede wijn of een koude frisdrank krijgen. Voor u staan er comfortabele Marokkaanse tenten klaar, ingericht met een matras, warme dekens, een nachtkastje en nachtlampje.

De catering van de Morocco Desert Challenge is een feest op zich. Het diner is bij ons een belangrijk ritueel. Elke dag zorgt een team van professionele koks voor een topcatering in een heel unieke setting, van uit Europa ingevoerde ingrediënten in combinatie met zorgvuldig geselecteerde lokale versproducten zorgen voor een goedgevulde bodem. Het houdt niet op bij het diner. Goed eten is de hele dag door belangrijk. Daarom wordt er ’s morgens een uitgebreid en gevarieerd ontbijt geserveerd en verzorgen we tijdens de wedstrijdproeven een ter plaatse vers bereide lunch.

ACCOMODATIE
Overnachtingen tijdens de Morocco Desert Challenge zijn deels in comfortabele berber tenten in de bivaks en deels in de goede hotels nabij de etappes. De hotels in Marokko hebben een authentieke uitstraling. De inrichting is vaak traditioneel maar van alle gemakken voorzien.

De nacht doorbrengen in de woestijn onder duizenden sterren, op een uitgestrekte vlakte of aan de rand van de duinen van Merzouga, is een onvergetelijke belevenis. Ze zijn voorzien van grote traditionele berbertenten met matras, beddengoed, nachtkastje en een flesje water. Elke locatie beschikt over douches met warm water en over Europese toiletten.

LET OP:
De prijs van deze reis is exclusief vliegticket en gebaseerd op twee personen per kamer. Wij kunnen eventueel vliegtickets voor u boeken, neem daarvoor contact op om uw wensen te bespreken.

  • Overnachtingen incl. ontbijt & diners
  • Transfers
  • Bivakbeleving
VIP-tussenreis zondag 14 april 2019 - vrijdag 19 april 2019
€ 1.895,00 per persoon (obv 2 personen per kamer)

Extra opties

Meerprijs 1-persoonskamer
€ 100,00 per persoon
Wilt u gebruik maken van een 1-persoonskamer? Dan betaalt u deze toeslag voor de complete reis.
Terug naar Morocco Desert Challenge
Om dit arrangement te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn. Inloggen of maak een account.