PARTNER VAN SWIM TO FIGHT CANCER EINDHOVEN

Atmosfeer Driving Experience

Zelf rijden in iconische, atmosferische supercars

De Ferrari F12berlinetta, Ferrari 458 Speciale en de Porsche 911 R zijn iconische en bovendien atmosferische sportauto’s, waarvan menigeen droomt om er eens in te mogen rijden. Ondernemers Michel van Grunsven en Dennis van der Zwan maken dat met hun initiatief Atmosfeer Driving Experience nu mogelijk.

Atmosfeer Driving Experience is onlangs gelanceerd en biedt vanaf komend voorjaar de mogelijkheid om een halve of hele dag optimaal en honderden kilometers lang te genieten van de drie mobiele kunstwerken. U rijdt in één, twee of alle auto’s, volledig op uw wens afgestemd. Het unieke kenmerk van de auto’s is dat ze alle drie als laatste der Mohikanen atmosferisch zijn en dus niet zijn voorzien van een turbo of compressor. De motoren hebben ouderwets toeren nodig om optimaal te presteren en het toerenbereik gaat dan ook tot zo’n 9.000 RPM. Voor de echte liefhebber zijn deze wagens het absolute summum.

Geluk delen

Michel van Grunsven was mede-eigenaar van ’s lands grootste sportmarketingbureau Triple Double en bouwde in stilte zijn privéverzameling op: “Deze auto’s zijn niet gemaakt om onder een dekentje in een garage te verstoppen, hier moet je mee rijden. Buiten enkele ingewijden wist niemand dat ik deze iconen in bezit had, maar ik had altijd het voornemen om ook anderen ervan te laten genieten, zodra ik er zelf ook de tijd voor zou hebben. Ik zie ernaar uit om mensen te kunnen ontvangen die dezelfde passie delen en de sensatie van deze meesterwerken willen ervaren.”

Ferrari F12berlinetta, Ferrari 458 Speciale en de Porsche 911 | Atmosfeer Driving Experience

De sterspelers

De Ferrari F12berlinetta beschikt over een 6,3 liter V12 met 740 pk en reikt tot een topsnelheid van 340 km/u, terwijl de sprint van 0 naar 100 in 3,1 seconden kan worden afgewerkt. De 458 Speciale uit de Italiaanse stal knalt in minder dan 3 seconden naar de 100, dankzij de 605 pk sterke V8 met een cilinderinhoud van 4,5 liter. Omgerekend produceert dit blok dus bijna 135 paardenkrachten per liter en het is daarmee een van de sterkste motoren ter wereld -zo niet dé sterkste- in een productieauto.

De minst krachtige, maar wellicht wel meest legendarische auto in de collectie is de Porsche 911 R, waarvan slechts 991 exemplaren werden gefabriceerd. Porsche bepaalde wie ze mocht kopen en dit exemplaar betreft nummer 168, die ook de optie van een enkelvoudig vliegmassawiel aan boord heeft. De R is uitgerust met de vertrouwde 6-in-lijn boxermotor die 500 pk produceert en in 3,5 seconden van 0 naar 100 accelereert.

Kijk op www.atmosfeerdrivingexperience.nl voor meer cijfers en indrukken

Inschrijven voor een onvergetelijke rijervaring in deze auto’s is nu ook via ons platform mogelijk. De vanafprijs bedraagt 950 euro exclusief btw voor twee uur rijden, met keuze uit twee van de auto’s en inclusief een uitgebreide lunch en andere versnaperingen. U kan de Atmosfeer Driving Experience ook delen met maximaal twee extra personen. Eén dagdeel of een hele dag met keuze uit alle drie de auto’s behoort ook tot de mogelijkheden.